PROTECȚIA MEDICALĂ, ELEMENT CHEIE ÎN ASIGURAREA CONTINUITĂȚII ACTIVITĂȚILOR CENTRELOR MILITARE, SUB PRESIUNEA CONSTANTĂ DE CONTAMINARE CU VIRUSUL SARS-COV-2
DOI:
https://doi.org/10.53477/2065-8281-21-10Abstract
În condițiile unei pandemii, prioritățile pentru orice comandant trebuie să fie axate pe protecția personalului propriu, pe menținerea capacității de luptă și pe îndeplinirea misiunilor. Aplicarea măsurilor de protecție a personalului se realizează într-o concepție unitară și gradual, în funcție de evoluția pandemică din zona de responsabilitate. Apariția unor virusuri din ce în ce mai contagioase și favorizarea răspândirii rapide a acestora la nivel global prin diversitatea și complexitatea transporturilor terestre, aeriene și navale ne obligă să reconsiderăm poziția în următoarele aspecte: instruirea și recrutarea personalului; realizarea stocurilor; adaptarea măsurilor de protecție, în special a personalului; optimizarea procedurilor de operare, pe baza unor principii clar definite.
References
*** Hotărârea Guvernului României nr. 969, din 22 august 2007, privind organizarea, desfășurarea şi conducerea pregătirii pentru apărare a persoanelor cu atribuții de conducere în domeniul administrației publice, la nivel central şi local.
*** Manualul protecției CBRN, București, 2015.
[Administrația prezidențială], Strategia națională de apărare a țării pentru perioada 2020-2024, București, 2020.
Mitulețu Ion, „Suntem pregătiți pentru a gestiona o criză biologică?”, Revista de chimie militară nr. 18/2020.
Mitulețu Ion, Herciu Alexandru, Apărarea CBRN în operația brigăzii mecanizate, Editura Universității Naționale de Apărare, București, 2014.
https://www.ilo.org/wcmsp5/groups/public
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2021 Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Articolele publicate sunt supuse legii copyright-ului. Toate drepturile sunt rezervate Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, indiferent dacă se are în vedere întregul material sau o parte a acestuia, în special drepturile privind traducerea, retipărirea, reutilizarea ilustraţiilor, citatele, difuzarea prin mass-media, reproducerea pe microfilme sau orice alt mod şi stocarea în bănci de date. Sunt autorizate orice reproduceri fără perceperea taxelor aferente cu condiţia precizării sursei.