CARACTERISTICILE MOTRICITĂȚII MILITARILOR LA DIFERITE VÂRSTE
DOI:
https://doi.org/10.12753/2065-8281-20-73Abstract
Articolul abordează caracteristicile motricității militarilor aflați la diferite vârste, în trei perioade ale vieții desfășurate în slujba armatei, astfel: perioada învățământului liceal militar; perioada formării inițiale ca militar; perioada de maturizare și dezvoltare profesională continuă. De asemenea, pe parcursul articolului, este prezentată maniera de evoluție a militarilor din punct de vedere motric, începând imediat după procesul de selecție și continuând cu perioada de dezvoltare profesională (perioadă marcată de maximizarea performanței motrice în prima fază, de menținerea, pe o perioadă cât mai îndelungată, la acest nivel și apoi, evident, de reducerea acesteia, odată cu apropierea trecerii în rezervă).
References
Dragnea A., Bota A., Teoria activităților motrice, Editura Didatică și Pedagogică, București, 1999.
Dragnea A. și colab., Educaţie fizică şi sport – teorie şi didactică, Editura FEST, Bucureşti, 2006.
Epuran M., Motricitate şi psihism în activităţile corporale, Editura FEST, Bucureşti, 2011.
Paloş R., Sava S., Ungureanu D., Educaţia adulţilor – Baze teoretice şi repere practice, Editura Polirom, Iaşi, 2007.
Pelmuș A.D., Eficientizarea activității de educație fizică militară în procesul de instruire a forțelor, premisă a creșterii potențialului de luptă, Teză de doctorat, Editura Universității Naționale de Apărare „Carol I”, București, 2019.
https://dexonline.ro
http://www.conferinte-defs.ase.ro/2009/PDF/ed%20fizica
https://www.rasfoiesc.com/hobby/sport/Caracteristicile-motricitatii
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2021 Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Articolele publicate sunt supuse legii copyright-ului. Toate drepturile sunt rezervate Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, indiferent dacă se are în vedere întregul material sau o parte a acestuia, în special drepturile privind traducerea, retipărirea, reutilizarea ilustraţiilor, citatele, difuzarea prin mass-media, reproducerea pe microfilme sau orice alt mod şi stocarea în bănci de date. Sunt autorizate orice reproduceri fără perceperea taxelor aferente cu condiţia precizării sursei.