OPTIMIZAREA PROCESULUI DE EVALUARE LA EDUCAȚIE FIZICĂ MILITARĂ A STUDENȚILOR DE LA PROGRAMELE DE STUDII UNIVERSITARE DE MASTER DE CONDUCERE, ORGANIZATE DE UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE APĂRARE „CAROL I”

Authors

  • Alin PELMUȘ Universitatea Națională de Apărare ”Carol”

DOI:

https://doi.org/10.12753/2065-8281-20-57

Abstract

 

Articolul analizează activitatea de evaluare la educație fizică militară în cadrul procesului de instruire, în general, și a studenților de la programele de studii universitare de master de conducere, organizate de Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, în mod particular. De asemenea, pe parcursul articolului, este remarcată importanța procesului evaluativ și sunt prezentate câteva soluții care pot contribui la optimizarea acestuia.

 

Author Biography

Alin PELMUȘ, Universitatea Națională de Apărare ”Carol”

A terminat studiile liceale la Liceul Militar "Tudor Vladimirescu" în anul 1992 şi este absolvent al Facultăţii militare de educaţie fizică/Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, promoţia 1996. Şi-a aprofundat studiile în domeniul managementului activităţilor de educaţie fizică şi sport în anul 2003. Ulterior a obţinut titlul de master în domeniul Ştiinţe militare şi informaţii, specializarea Securitate naţională şi comunicare publică la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I". Pe parcursul carierei a urmat o serie de programe de studii postuniversitare şi de specializare organizate de instituţiile militare de învăţământ. În perioada 2005-2015 a activat în domeniul managementului educaţional în cadrul Secţiei învăţământ/Statul Major al Forţelor Terestre, iar, la începutul anului universitar 2015-2016, a optat pentru a îmbrăţişa cariera didactică.

References

Andrei Ion, Braboveanu Marian, Penciulescu Gabriela, „Influența funcției de evaluare a managementului în optimizarea activității de educație fizică militară”, Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I” nr. 4/2005.
Dragnea Adrian și colab., Educaţie fizică şi sport – teorie şi didactică, Editura FEST, Bucureşti, 2006.
Jinga Ioan, Managementul învăţământului, Editura Academiei de Studii Economice, Bucureşti, 2003.
Loghin Mihaela, Evaluarea pregătirii fizice militare, Editura DARECO, București, 2002.
Țoca Ioan, Management educaţional, Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti, 2002.
http:// www.academia.edu
https://dmru.mapn.ro
https://www.unap.ro

Downloads

Published

2020-10-15

Issue

Section

Articole