ARMY COMBAT FITNESS TEST (ACFT)

Authors

  • George-Florin BĂIȚAN Academia Tehnică Militară

DOI:

https://doi.org/10.12753/2065-8281-20-28

Abstract

Capabilităţile şi deprinderile militarilor constituie baza creşterii nivelului de profesionalism necesar planificării şi desfăşurării acţiunilor militare într-un cadru multinaţional, în condiţii diferite, de ordin geopolitic, de relief şi climă, de tradiţie şi civilizaţie. Viziunea de ansamblu a unei armate trebuie să se bazeze și pe faptul că pregătirea fizică și mentală a militarilor poate fi, la un moment dat, cheia succesului într-o operațiune militară în care aceștia acționează.

Militarii care participă la misiuni sub egida NATO se confruntă cu un mediu operațional dinamic, complex, competitiv și letal, care a evoluat în ultimii ani, condiții în care adversarii folosesc un amestec de strategii convenționale, neconvenționale, asimetrice și hibride. În acest sens, programele de pregătire fizică a militarilor trebuie să fie îmbunătățite permanent pentru a ține pasul cu cerințele războiului modern, iar testarea periodică a nivelului de pregătire fizică a acestora trebuie să evolueze în aceeași direcție, pentru a valida dacă sunt pregătiți de luptă.

 

Author Biography

George-Florin BĂIȚAN, Academia Tehnică Militară

Mr. Băiţan George Florin este asistent universitar la Academia Tehnică Militară unde predă, începând cu anul universitar 2007-2008, cursurile de Educaţie fizică militară şi Educaţie fizică şi sport. Este absolvent al Liceului Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung-Moldovenesc, promoţia 1996, şi al Facultăţii Militare de Educaţie Fizică şi Sport „General Virgil I. Bădulescu” din cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport – Bucureşti, promoţia 2000. În anul 2005, cînd era încadrat ca ofiţer în compartimentul conducere operaţii şi instrucţie, a participat timp de 6 luni cu Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni” la misiunea „Antica Babilonia” din Irak. În anul 2011 finalizează cursurile masterului de Managementul activităţilor de educaţie fizică şi sport din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Ecologice din Bucureşti. A participat la două activităţi de tip Staff Mobility – Training în cadrul programului ERASMUS, la Academia Forţelor Terestre din Wroclaw, Polonia în anul 2014 şi la Universitatea din Amsterdam, Olanda în anul 2015. Începând cu 01.10.2014 este student doctorand la Şcoala doctorală din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, domeniul „Ştiinţe militare”.

References

*** ACFT IOC, Army Combat Fitness Test, Initial Operation Capability, Headquarters, Center for Initial Military Training, Fort Eustis, 2019.
*** US ARMY ACFT Field Testing Manual, Army Center for Initial Military Training, TRADOC, Fort Eustis, 2018.
Andrei I., Importanța pregătirii fizice în procesul de instruire militară, Editura Universității Naționale de Apărare „Carol I”, București, 2015.
Băițan G.F., Pregătirea fizică a militarilor din armata României în contextul integrării în NATO, Editura Universității Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, 2019.
Ciapa G.C., Orientări și oportunități pentru pregătirea fizică a militarilor, Editura Universității Naționale de Apărare „Carol I”, București, 2019.
Ciapa G.C., Pregătirea fizică a militarilor din Armata României în conflictele moderne, Editura Universității Naționale de Apărare „Carol I”, București, 2018.
https://www.armycombatfitnesstest.com
https://www.thedenverchannel.com/news/national/us-army-rolls-out-new-fitness-test-with-first-major-changes-since-1980
https://www.army.mil/e2/downloads/rv7/acft/acft_field_testing_manual_final.pdf
https://www.army.mil/acft
https://www.gpshumanperformance.com/tactical-training-guidelines-for-the-army-combat-fitness-test-acft
https://www.steroizi.ro/exercitii-pentru-cvadricepsi-coapse/tragerea-saniei-cu-greutati
https://www.army.mil/e2/downloads/rv7/acft/acft_ioc.pdf
https://www.atu.edu/rotc/docs/aprt_7-22.pdf
https://mwi.usma.edu/critics-miss-army-combat-fitness-test-going-make-us-combat-ready-force

Downloads

Published

2020-07-01

Issue

Section

Articole