DEZVOLTAREA CAPACITĂȚII DE EFORT FIZIC A STUDENȚILOR MILITARI

Authors

  • Maximilian-Paul TOFAN Academia Tehnică Militară

Abstract

În Armata României, capacitatea de efort fizic constituie o componentă de bază a pregătirii militare de specialitate. Studenții militari reprezintă o parte importantă a personalului militar. În cadrul procesului de învățământ, lecția de educație fizică militară reprezintă instrumentul prin care se dezvoltă capacitatea de efort fizic a studenților. Specialistul în educație
fizică militară aplică metodele cele mai eficiente pentru îndeplinirea obiectivelor educației fizice militare. Specificul pregătirii studenților militari în domeniul educației fizice trebuie să fie adaptat la specialitatea fiecăruia și exercițiile fizice alese trebuie să pună în valoare calitățile fizice ale acestora. Dezvoltarea capacității de efort fizic a studenților militari reprezintă obiectivul principal al lecțiilor de educație fizică militară.

Author Biography

Maximilian-Paul TOFAN , Academia Tehnică Militară

Cpt. Tofan Paul-Maximilian este comandat companie studenţi la Academia Tehnică Militară din anul 2010 până în prezent. Este absolvent cu diplomă de bacalaureat al Grupului Şcolar Industrial „Mircea Eliade”, Bucureşti, profilul matematică-informatică, promoţia 2001. În perioada 2001-2005 urmează cursurile Facultăţii de drept din cadrul Universităţii „Româno-Americane”, Bucureşti şi este licenţiat ca jurist, iar în perioada 2012-2015 urmează cursurile Facultăţii de educaţie fizică şi sport din cadrul Universităţii Ecologice, Bucureşti fiind licenţiat în educaţie fizică şi sport. De asemenea, este absolvent al Masteratului în educaţie fizică şi sport din cadrul aceleiaşi universităţi. În perioada 2006-2008 a lucrat ca avocat stagiar în cadrul baroului Bucureşti, iar apoi a ocupat funcţia de comandant pluton la unitatea militară 02266, Craiova (2008-2009) şi comandant pluton la unitatea militară 01348, Bucureşti (2009-2010). Începând cu 01.10.2015 este student doctorand la Şcoala doctorală din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, domeniul „Ştiinţe militare”.

References

SMG/PF – 7.1., Regulamentul Educaţiei Fizice Militare, București, 2012.
Ion Andrei, Viorel Ceascai, Efortul fizic pe înțelesul tuturor, Editura Universității Naționale de Apărare „Carol I”, București, 2017.
Leonte Ion, Metodica Educației Fizice Militare, Editura Academiei de Înalte Studii Militare, București, 2000.
https://dexonline.ro/definitie/efort.

Downloads

Published

2020-02-11

Issue

Section

Articole