ELEMENTE ESENȚIALE ALE LOGISTICII MEDICALE ÎN OPERAȚII

Authors

  • Ionuţ RĂDULESCU Universitatea Națională de Apărare ”Carol”

Abstract

Logistica medicală (MEDLOG) constituie parte integrantă a sprijinului medical operațional, asigurând planificarea și organizarea managementului pe toată durata de funcționare a bunurilor materiale și a serviciilor care țin de resortul medical, necesare implementării unui sistem integrat de asistență medicală oriunde este nevoie. Acest sistem trebuie să fie predictibil cu structuri distincte/aparte, capabile să acționeze în afara bazelor proprii.

Author Biography

Ionuţ RĂDULESCU, Universitatea Națională de Apărare ”Carol”

Născut la data de 16.11.1977, în București, mr. med. Ionuț Rădulescu este absolvent al Institutului Medico-Militar/Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, promoția 2002. Pregătirea academică și-a completat-o prin absolvirea, în anul 2008, a masterului în specializarea „Managementul sistemului de sănătate”, în cadrul Universității Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială. De profesie ofițer-medic, la momentul actual își desfășoară activitatea, în calitate de medic șef, la Comandamentul Logistic Întrunit.

References

*** Md-2, Doctrina sprijinului medical în
operații întrunite, 2016.
*** AJP-4.10, Allied joint doctrine for medical
support, Edition B, Version 1/2015.
*** Joint Publication 4-02-Joint Health Services, 2017.
Gl.bg.drd. Zisu Cătălin, col.dr. Scrieciu Liviu, mr.drd. Mocanu Bixi-Pompiliu, Logistica grupărilor de forțe la început de secol și mileniu, Centrul Tehnic-Editorial al Armatei, București, 2004.

Downloads

Published

2020-02-11

Issue

Section

Articole