ÎNTREBUINŢAREA RADARULUI PASIV ÎN SISTEME DE SUPRAVEGHERE A SPAŢIULUI AERIAN

Authors

  • Petru PÎRJOL Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”

Abstract

Rezumat: Diversitatea culturală se referă la diferențele culturale care există între oameni și colectivități, ca entități multiple: tradiții, obiceiuri, modul de abordare a educației, modul de abordare a societății din perspectivă interculturală. Diversitatea culturală constituie, în opinia unor autori, esența practicării relațiilor publice internaționale. Cei care practică astfel de relații publice trebuie să aibă o atitudine deschisă și tolerantă pentru gestionarea comunicării care implică persoane din medii culturale diferite; în caz contrar pot apare situații conflictuale și tensiuni care ar compromite atingerea obiectivelor.  Prin demersul științific prezent vom evidenția unele aspecte privind diversitatea culturală în inițiativele internaționale și regionale și faptul că aceasta constituie esența practicării relațiilor publice internaționale; de asemenea, vom evidenția și necesitatea respectării diversității culturale în teatrele de operații militare. 

Cuvinte-cheie: diversitate culturală, diferențe culturale, inițiative, securitate, relații publice internaționale, comunicare, interacțiune

Author Biography

Petru PÎRJOL, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”

A absolvit Institutul militar de radiolocaţie „Avram Iancu” în anul 1991 şi a fost repartizat la un batalion radiotehnic, care asigura sprijinul informaţional al unităţii de aviaţie de la Feteşti. În perioada 1991-2006 a ocupat funcţii pe linie operaţională la radare şi în Punctul de Fuziune al Senzorilor de la Feteşti. Din anul 2006 a fost încadrat la Secţia Instrucţie Radiolocaţie şi Război Electronic din Statul Major al Forţelor Aeriene, unde a desfăşurat activităţi specifice până în anul 2011. În perioada 2011-2012 a fost student la programul de studii universitare de masterat Conducere interarme forţe aeriene. După absolvire a fost încadrat şef al Operaţiilor şi Instrucţiei la o unitate din Statul Major al Forţelor Aeriene, iar începând cu 01.10.2014 este încadrat pe funcţia de instructor superior la Departamentul Forţe Aeriene din cadrul Facultăţii de Comandă şi Stat Major a Universităţii Naţionale de Apărare Carol I.

References

Schroeder Alexander, Edrich Michael, Cassidian multiband mobile passive radar system, 12th International Radar Syposium, Leipzig, Germany, septembrie 2011, publicat în IEEE Xplore, octombrie 2011.
Skolnik J. Merrill, Willis Nicholas, Radar handbook, Editura McGraw-Hill Companies, New York, 2008.
Teodorescu E., Neagoe V., Munteanu I., Supravegherea aeriană ‒ de la mitolocaţie la radiolocaţie, Editura Sylvi, Bucureşti, 2001.
Westenhoff M. Charles, Military Air Power ‒ The CADRE Digest of Air Power Opinions and Thoughts, Air University Press,
Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” Decembrie, 2018
11Maxwell Air Force Base, Alabama, october 1990, citat Henry H. Arnold, https://media. defense.gov/2017/Apr/06/2001728008/-1/-1/0/ B_0036_WESTENHOFF_CADRE_ DIGEST_AIRPOWER. PDF
Willis Nicholas, Griffiths Hugh, Advances in Bistatic Radar, SciTech Publishing, Inc Raleigh,NC, 2007.
Willis Nicholas, Griffiths Hugh, Klein Heidelberg – a WW2 bistatic radar system that was decades ahead of its time, Technical report,
http://www.cdvandt.org/index.htm
Zikidis Konstantinos, Skondras Alexios, Tokas Charisios, Low Observable Principles, Stealth Aircraft and Anti-Stealth Technologies, Journal of Computations & Modelling, vol. 4, no. 1, Scienpress Ltd, 2014.
https://www.thalesgroup.com/en/worldwide/homeland-alerter-100
https://en.wikipedia.org/wiki/Alim_radar_system

Downloads

Published

2020-02-10

Issue

Section

Articole