PREGĂTIREA STUDENłILOR ÎN INSTITUłIILE MILITARE DE ÎNVĂłĂMÂNT

Authors

  • Benone ANDRONIC Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

Abstract

În acest început de secol, rolul general al ofiŃerului este de a fi în slujba Ńării sale si a valorilor1 în care el se recunoaste, un actor2 hotărât să îndeplinească, împreună cu militarii aflaŃi sub comanda sa, misiunea3 care-i
este încredinŃată în cadrul construirii unei lumi mai sigure si mai pasnice. Acest cadru impune ofiŃerului armatei noastre să fie în acelasi timp, soldat, cetăŃean, conducător, servitor al statului si promotor al păcii.
Din învăŃămintele istoriei, privind relaŃia dintre starea de pace si de război, aflăm (si învăŃăm totodată) că acum în lume relaŃiile sociale sunt complexe si imprevizibile. Însă, aceste relaŃii sunt astăzi amplificate prin
reducerea timpului disponibil pentru a decide si pentru a acŃiona. Progresele tehnologice în domeniul informaticii, ale mass-media si comunicaŃiilor constituie motivul esenŃial al acestor mutaŃii.

Author Biography

Benone ANDRONIC, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

Născut la data 20.11.1953, localitatea Hangu, Benoni Andronic este absolvent al Academiei Militare, Secția de servicii, specialitatea Conducere servicii, promoţia 1984. Deţine titlul de doctor în Știință Militară, acordat în anul 1995 de către Academia de Înalte Studii Militare. Pregătirea academică şi-a completat-o prin absolvirea mai multor cursuri/studii universitare de masterat, stagii de pregătire în țară și străinătate. De profesie cadru didactic, şi-a desfăşurat și îşi desfăşoară activitatea, în calitate de profesor universitar asociat al Școlii doctorale din Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I”. Are o bogată activitate ştiinţifică (un număr notabil de cercetări, studii, monografii efectuate, cursuri universitare predate), fiind şi autor al mai multor carți, manuale și capitole de specialitate, articole indexate ISI, ca autor principal sau coautor, articole BDI şi alte articole, apărute la edituri științifice militare și civile, în publicaţii din ţară şi din străinătate, precum și numeroase comunicări la manifestari ştiintifice naționale și internaționale.

Downloads

Published

2020-01-20

Issue

Section

Articole