PROVOCĂRI LA ADRESA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI DIN UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE APĂRARE „CAROL I” ÎN 30 DE ANI DE POSTCOMUNISM. CE-I DE FĂCUT?

Authors

  • Ion PURICEL Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

DOI:

https://doi.org/10.12753/2284-9387/19-01

Abstract

Pornind de la provocările deosebite, aduse de realitatea operațională curentă și de cerințele legitime ale beneficiarului, întrebări firești apar, în legătură cu programele de studii, la care trebuie să răspundă universitatea, precum: Ce trebuie să știe, să facă absolventul unui program de studii? În cât timp îl putem pregăti pentru a ajunge la nivelul cerințelor beneficiarului? Care să fie ponderea disciplinelor tehnice în planurile de învățământ? Ce discipline acoperă cel mai bine realizarea cerințelor beneficiarului? Cum se realizează practica și în ce ritm? Cum selectăm și promovăm profesorii și instructorii competenți în domeniu?

Author Biography

Ion PURICEL, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

Colonel.conf.univ.dr. Ion PURICEL este directorul Departamentului forţe aeriene din cadrul Facultăţii de Comandă şi Stat Major /UNAp. ”Carol I” Colonelul Ion PURICEL are preocupări constante pe linia apărării împotriva rachetelor balistice. În acest sens, el a susţinut teza de doctorat, în 2007, cu o temă legată de întrebuinţarea rachetelor antiaeriene pentru combaterea rachetelor balistice şi a publicat diverse comunicări şi articole legate de problematica apărării antirachetă. Colonelul Ion PURICEL este ofiţer de rachete şi artilerie antiaeriană, a absolvit Academia de Înalte Studii Militare în anul 2000 şi Colegiul Naţional de Război al SUA în anul 2015.

Downloads

Published

2020-01-09

Issue

Section

Articole