RĂZBOIUL INFORMAȚIONAL. STUDIU DE CAZ: ROLUL ”RUSSIA TODAY” PENTRU ACOPERIREA MISIUNII EXECUTATE DE CĂTRE FEDERAȚIA RUSĂ ÎN ESTUL UCRAINEI, ÎN PERIOADA MAI 2014 - FEBRUARIE 2015
DOI:
https://doi.org/10.12753/2065-8281-19-07Abstract
Activitățile de dezinformare și depropagandă reprezintă un element de bază în desfășurarea cu succes a războiului hibrid, în accepțiunea Federației Ruse. Având în vedere decalajul tehnologic și, mai ales, economic dintre Rusia și celelalte puteri mondiale (SUA sau China), strategii militari ruși au ajuns la concluzia că exploatarea la maximum a avantajelor oferite de folosirea abilă a instrumentului de putere informațional poate conduce la eliminarea dezavantajelor insuficientei dezvoltări economice a țării sau a înzestrării deficitare a Forțelor Armate cu tehnică militară de ultimă generație în producție de serie. În cele ce urmează, am surprins aspecte decisive ale manifestării războiului informațional, dus de Federația Rusă, folosind mijloacele mass-media bine-cunoscute (”Russia Today”), pe timpul desfășurării conflictului din Ucraina, punând accent pe temele și pe conținuturile specifice fiecăruia dintre acestea.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2020 Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Articolele publicate sunt supuse legii copyright-ului. Toate drepturile sunt rezervate Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, indiferent dacă se are în vedere întregul material sau o parte a acestuia, în special drepturile privind traducerea, retipărirea, reutilizarea ilustraţiilor, citatele, difuzarea prin mass-media, reproducerea pe microfilme sau orice alt mod şi stocarea în bănci de date. Sunt autorizate orice reproduceri fără perceperea taxelor aferente cu condiţia precizării sursei.