Imagine copertă

RESPONSABILITATEA SOCIALĂ, GARANȚIE A SECURITĂȚII SOCIETALE

Luminita CRĂCIUN

Abstract


Acțiunile de responsabilitate socială realizate de instituțiile publice fac parte din programele de management și din proiectele de relații publice, contribuind la consolidarea imaginii favorabile a organizației în rândul publicului. În plus, activitățile de responsabilitate socială implică un efort de cooperare, care conduce la consolidarea securității societale. Prin acest articol doresc să pun în evidență faptul că identitatea națională are un rol important în consolidarea securității societale, să enumer câteva dintre vulnerabilitățile ce pot determina riscuri sau amenințări care să afecteze securitatea societală și să arăt importanța activităților de responsabilitate socială ale instituțiilor publice și ale organizațiilor neguvernamentale, particularizând cazul României.

Text integral:

PDF

Referințe bibliografice


Ilieș Veronica-Ioana, Relațiile publice și responsabilitatea socială corporatistă: teorie și acțiune socială, Editura Presa Universitară Clujeană, Cluj-Napoca, 2012.

Petrache Ana-Maria, Contribuțiile corporative, joaca de-a filantropul altruist sau goana după câștiguri colaterale”, în coord. Borțun Dumitru, Responsabilitatea socială corporativă – de la relații publice la dezvoltarea durabilă, Editura Tritonic, București, 2012.

Sava Ionel Nicu, Studii de securitate, Editura Centrul Român de Studii Regionale, București, 2005.

Schifirneț Constantin, Europenizarea responsabilității sociale corporative într-o societate a modernității tendențiale, în coord. Borțun, Dumitru, Responsabilitatea socială corporativă – de la relații publice la dezvoltarea durabilă, Editura Tritonic, București, 2012.

Strategia de apărare națională a României pentru perioada 2015-1019, http://www.presidency.ro, accesat la 06.08.2017.

Ghidul Strategiei de apărare națională a României pentru perioada 2015-1019, http://www.presidency.ro/files/userfiles/Ghid_SNApT_2015-2019_AP.pdf, accesat la 14.08.2017.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/iohannis-si-a-inceput-vizita-in-harghita-imnul-tinutului-secuiesc-cantat-dupa-imnul-romaniei-in-cadrul-unei-dezbateri.html, accesat la 04.08.2017.

http://www.activewatch.ro/ro/antidiscriminare/ce-facem/, accesat la 14.08.2017.
Revista Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” este indexată în baza de date internaţională Central and Eastern European Online Library: http://www.ceeol.com