Imagine copertă

PRINCIPII ŞI REGULI DE ÎNTREBUINŢARE ÎN LUPTĂ A SISTEMELOR DE APĂRARE ANTIAERIANĂ

Vasile BĂTINAŞ

Abstract


Apărarea antiaeriană este una dintre componentele esenţiale ale conflictelor armate moderne, a cărei dezvoltare a fost generată de evoluţia mijloacelor de atac aerian. Ameninţările aeriene au cunoscut o dezvoltare exponenţială, iar tendinţele actuale sunt de a realiza sisteme aeriene cu performanţe ridicate în ceea ce priveşte raza de acţiune, precizia loviturilor executate şi protecţia la acţiunea mijloacelor de apărare antiaeriană. Pentru a asigura succesul pe timpul pregătirii şi al desfăşurării operaţiilor convenţionale, utilizarea forţelor şi mijloacelor de artilerie şi rachete antiaeriene se face după principii şi reguli bine stabilite, care au rolul de a crea condiţiile necesare îndeplinirii misiunilor specifice, cu eficienţă maximă.

Text integral:

PDF

Referințe bibliografice


FM 3-01.11, Air Defense Artillery Reference Handbook, USA Department of the Army, 2007.

FM 3-01, U.S. Army Air and Missile Defense Operations, USA Department of the Army, 2009.

FT/A.A./3/1, Manualul pentru luptă al divizionului de rachete antiaeriene/artilerie antiaeriană din cadrul forţelor terestre, Sibiu, 2005.

FT-7, Manualul apărării antiaeriene în operaţiile forţelor terestre, Sibiu, 2010.
Revista Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” este indexată în baza de date internaţională Central and Eastern European Online Library: http://www.ceeol.com