PRINCIPII ŞI REGULI DE ÎNTREBUINŢARE ÎN LUPTĂ A SISTEMELOR DE APĂRARE ANTIAERIANĂ
Abstract
Apărarea antiaeriană este una dintre componentele esenţiale ale conflictelor armate moderne, a cărei dezvoltare a fost generată de evoluţia mijloacelor de atac aerian. Ameninţările aeriene au cunoscut o dezvoltare exponenţială, iar tendinţele actuale sunt de a realiza sisteme aeriene cu performanţe ridicate în ceea ce priveşte raza de acţiune, precizia loviturilor executate şi protecţia la acţiunea mijloacelor de apărare antiaeriană. Pentru a asigura succesul pe timpul pregătirii şi al desfăşurării operaţiilor convenţionale, utilizarea forţelor şi mijloacelor de artilerie şi rachete antiaeriene se face după principii şi reguli bine stabilite, care au rolul de a crea condiţiile necesare îndeplinirii misiunilor specifice, cu eficienţă maximă.References
FM 3-01.11, Air Defense Artillery Reference Handbook, USA Department of the Army, 2007.
FM 3-01, U.S. Army Air and Missile Defense Operations, USA Department of the Army, 2009.
FT/A.A./3/1, Manualul pentru luptă al divizionului de rachete antiaeriene/artilerie antiaeriană din cadrul forţelor terestre, Sibiu, 2005.
FT-7, Manualul apărării antiaeriene în operaţiile forţelor terestre, Sibiu, 2010.
Downloads
Published
2017-07-07
Issue
Section
Articole
License
Copyright (c) 2017 Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Articolele publicate sunt supuse legii copyright-ului. Toate drepturile sunt rezervate Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, indiferent dacă se are în vedere întregul material sau o parte a acestuia, în special drepturile privind traducerea, retipărirea, reutilizarea ilustraţiilor, citatele, difuzarea prin mass-media, reproducerea pe microfilme sau orice alt mod şi stocarea în bănci de date. Sunt autorizate orice reproduceri fără perceperea taxelor aferente cu condiţia precizării sursei.