PERSONALITATEA DELINCVENTĂ
Abstract
Societatea consideră minorii și tinerii indivizi cu personalitate în dezvoltare și drepturi specifice vârstei pe care o au. Această manieră de a-i considera permite formarea lor ca personalități integre capabile să perceapă în viitor principiile societății democratice și a respectării drepturilor și libertăților cetățenești. Din cauza imaturității și a vârstei pe care o au, nu sunt întotdeauna capabili să distingă răul de bine și, din acest motiv, uneori sunt influențați și determinați de persoane majore să săvârșească acte antisociale, devenind ulterior delincvenți. Atragerea minorilor sau a tinerilor într-un grup organizat pot conduce, ulterior, la săvârșirea unor infracțiuni grave și foarte grave, precum infracțiunile cu caracter terorist.References
Eysenck Hans, Eysenck Michael, Descifrarea comportamentului uman, Editura Teora, București, 1995.
Kinberg Olof, Introducere în criminologie, Editura Academiei, București, 1989, citat în Rodica Mihaela Stănoiu, Criminologie, Tipografia Reclama, Universitatea de Stat din Moldova, 2007.
Kinberg Olof, Probleme fundamentale ale criminologiei, Copenhaga, 1935.
Muranyi Daniel, Ghid de bune practici în domeniul asistării minorilor privați de libertate, Editura Eurobit, Timișoara, 2012.
Oprean Horea, Criminologie, Editura Servo-Sat, Arad, 1996.
Pinatel Jean, Criminologie et societe represive, în „Revue de science criminelle et droit penal compare”, nr. 4, 1981.
Rădulescu M. Sorin, Banciu Dan, Introducere în sociologia delincvenței juvenile, Editura Medicală, București, 1990.
Ștefănescu Paul, Cârjan Lazăr, Știință versus Crimă, Editura Curtea Veche, București, 2001.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2017 Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Articolele publicate sunt supuse legii copyright-ului. Toate drepturile sunt rezervate Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, indiferent dacă se are în vedere întregul material sau o parte a acestuia, în special drepturile privind traducerea, retipărirea, reutilizarea ilustraţiilor, citatele, difuzarea prin mass-media, reproducerea pe microfilme sau orice alt mod şi stocarea în bănci de date. Sunt autorizate orice reproduceri fără perceperea taxelor aferente cu condiţia precizării sursei.