TENDINȚE ACTUALE ÎN PRACTICA MANAGEMENTULUI SPAȚIULUI ȘI TRAFICULUI AERIAN

Authors

  • Cosmin MIRCEA ROMATSA RA, ACC București

Abstract

Spațiul aerian este o resursă limitată, care este utilizată și exploatată atât de operatorii civili, cât și de către cei militari, în condițiile în care numărul de utilizatori, respectiv de aeronave, este într-o creștere continuă. Managementul traficului aerian a devenit un domeniu foarte complex și important, care trebuie să răspundă proactiv tuturor provocărilor, necesitaților și prognozelor de trafic aerian, oferind siguranța permanenta a traficului aerian, securitatea zborului, costuri reduse pentru operatori, reducerea întarzierilor pentru aeronave și un grad de poluare cât mai redus.

Author Biography

Cosmin MIRCEA, ROMATSA RA, ACC București

Cosmin MIRCEA, născut la data de 01 august 1980 în jud. Brașov, mun. Brașov. Studii: 1. Diploma de Inginer Diplomat - 2003 Universitatea Politehnica București – Facultatea de Inginerie Aerospațială Specializarea: construcții aerospațiale 2. Diploma de Master - 2005 Universitatea Politehnica București – Facultatea de Inginerie Aerospațială Specializarea: Servicii de Navigație Aeriană 3. Certificat Profesional în Management – 2005 4. Diploma Profesională în Management , ambele la Open University UK – 2007 5. Diploma în Securitate și Aparare Națională - 2015 Colegiul Național de Apărare / Universitatea Națională de Apărare În prezent este controlor de trafic aerian la ROMATSA RA , ACC București.

References

Bèl Germa, Fageda Xavier, Getting there fast: globalization, intercontinental flights and location of headquarters, Journal of Economic Geography 8, 2008.

Brueckner K. Jan, Airline Traffic and Urban Economic Development, Urban Studies, 2003.

www.statfor.com

www.eurocontrol.com

http://ec.europa.eu/transport/modes/air/single_european_sky/fab/

Published

2016-10-17

Issue

Section

Articole