Imagine copertă

INTERVENŢIILE CONTRATERORISTE, NECESITATE ŞI ACTUALITATE

Adrian DIACONU

Abstract


Studiul asupra intervențiilor contrateroriste continuă să genereze un interes sporit, mai ales în condiţiile actuale în care statele se confruntă cu o diversitate crescândă de riscuri şi ameninţări la adresa mediului de securitate intern şi internaţional.
Pe plan mondial, intervenţia contrateroristă a devenit, cu precădere în ultima perioadă, o modalitate de rezolvare rapidă a diferendelor internaţionale.
Analiza conceptului de intervenţie contrateroristă reprezintă o constantă a decidenților politico-militari responsabili cu asigurarea securităţii colective, pentru a identifica cele mai eficiente măsuri de gestionare a crizelor interne și internaționale.

Text integral:

PDF

Referințe bibliografice


Arădăvoaice Gheorghe, Iliescu Dumitru, Niţă Dan, Terorism, antiterorism, contraterorism, Editura Antet, Bucureşti, 1997.

Ion Ion, Terorismul şi riposta militară, Editura Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, 2005.

Soare Vasile, Forţele Speciale.Comandouri aeropurtate în acţiune, Editura Ziua, Bucureşti, 2002.

Stăncilă Lucian, Terorismul provocarea secolului XXI, Editura Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, 2007.

Dicţionarul explicativ al limbii române (DEX), Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iorgovan”, Bucureşti, 1998.

Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, Monitorul Oficial nr. 1.161 din 08.12.2004.

http://www.legex.ro.
Revista Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” este indexată în baza de date internaţională Central and Eastern European Online Library: http://www.ceeol.com