ASPECTE PRIVIND SPRIJINUL LOGISTIC MULTINAȚIONAL ÎN OPERAȚIILE CONDUSE DE NATO. LIMITĂRI ȘI CONSTRÂNGERI

Authors

  • Robert-Cristian TRIF Regimentul 46 Sprijin, Sibiu

DOI:

https://doi.org/10.53477/2065-8281-22-63

Keywords:

părarea; operații întrunite; multinațional; manevra; comandă și control.

Abstract

În cadrul North Atlantic Treaty Organization/NATO, avem de-a face, în cele mai multe cazuri, cu operații și activități susținute într-un mediu multinațional, divers și mai ales diferit din punctul de vedere al tehnicii și nivelelor de pregătire. Logistica acțiunilor militare este unul dintre pilonii și factorii de bază luați în calcul chiar din momentul zero al pregătirii acestora, ceea ce inițiază o amplă nevoie de înțelegere a fenomenului de sprijin logistic multinațional atât la nivelul tactic și operațional, cât și la nivelul aspectelor car

În cadrul North Atlantic Treaty Organization/NATO, avem de-a face, în cele mai multe cazuri, cu operații și activități susținute într-un mediu multinațional, divers și mai ales diferit din punctul de vedere al tehnicii și nivelelor de pregătire. Logistica acțiunilor militare este unul dintre pilonii și factorii de bază luați în calcul chiar din momentul zero al pregătirii acestora, ceea ce inițiază o amplă nevoie de înțelegere a fenomenului de sprijin logistic multinațional atât la nivelul tactic și operațional, cât și la nivelul aspectelor care țin de legalitate, finanțare, responsabilități asumate, limitări și constrângeri. Suntem de părere, de asemenea, că sprijinul logistic multinațional trebuie să reflecte interesele statale, în principal, iar în plan secund, obligațiile prin care statul care generează sprijinul logistic le are, în concordanță cu tratatele, convențiile și alianțele la care ia parte. De asemenea, observând avansul tehnologic din prezent, dar și amenințările tot mai clare ale Rusiei, consider că definirea, pe teritoriul unuia dintre statele membre ale NATO, de la frontiera estică, a unei capacități de sprijin logistic de mari dimensiuni și de reacție rapidă ar fi una dintre soluțiile pentru sprijinul, cel puțin material, al țărilor estice din NATO, în cazul unei agresiuni militare care ar invoca Articolul 5. Sprijinul logistic major oferit de Alianță ar putea sprijini țările din prima linie până la sprijinul militar oferit de ceilalți membri, decongestionând povara materială, acestea putându-se astfel axa pe desfășurarea acțiunilor de luptă.

e țin de legalitate, finanțare, responsabilități asumate, limitări și constrângeri. Suntem de părere, de asemenea, că sprijinul logistic multinațional trebuie să reflecte interesele statale, în principal, iar în plan secund, obligațiile prin care statul care generează sprijinul logistic le are, în concordanță cu tratatele, convențiile și alianțele la care ia parte. De asemenea, observând avansul tehnologic din prezent, dar și amenințările tot mai clare ale Rusiei, consider că definirea, pe teritoriul unuia dintre statele membre ale NATO, de la frontiera estică, a unei capacități de sprijin logistic de mari dimensiuni și de reacție rapidă ar fi una dintre soluțiile pentru sprijinul, cel puțin material, al țărilor estice din NATO, în cazul unei agresiuni militare care ar invoca Articolul 5. Sprijinul logistic major oferit de Alianță ar putea sprijini țările din prima linie până la sprijinul militar oferit de ceilalți membri, decongestionând povara materială, acestea putându-se astfel axa pe desfășurarea acțiunilor de luptă.

References

Department of the Army, Deputy Chief of STAFF, G-4. 2014. Logistics Strategic Planning Guidance.

Eccles, Henry. 1959. ”Logistics in the National Defense”, Naval War College Review 12, no. 9.

European Defence Agency. European Third Party Logistic Support (TPLS) Platform. Accesat la 03.03.2022. http://www.eda.europa.eu/tpls.

G4. 2014. Logistic Strategic Planning Guidance. Department of the army, Deputy Chief of STAFF.

lege [5]. 2015. Doctrina pentru modurile de sprijin logistic multinațional în operațiile NATO, UE sau în coaliție. Accesat la 26.01.2022. lege.[5].ro.

lege [5].2020. Doctrina logisticii întrunite a Armatei României. Accesat la 26.01.2022. lege5.ro.

Major, Claudia și Strickmann Eva. 2011. ”You can՚t always get what you want ‒ Logistical Challenges in EU Military Operations.” Berlin: German Institute for International and Security Affairs.

Milandru, Marius. 2015. „Optimizarea mișcării și transporturilor, factor important al economicității în cadrul organizației militare”, Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I” nr. 2: 41.

NATO. 2018. Standard Ajp-4 Allied Joint Doctrine For Logistics, Edition B Version 1. Brussels: NSO, A-5.

NATO.2018. Standard Ajp-4.6 Allied Joint Doctrine For The Joint Logistic Support Group, Edition C, Version 1.

NATO.2019. Standard Ajp-4 Allied Joint Doctrine For The Planning Of Operations, Edition A, Version 2.

NATO.2021. Standard Ajp-4.3 Allied Joint Doctrine For Host Nation Support, Edition A, Version 1.

Pap, Andreea și Venekei József. 2018. ”The Innovative Elements Of The Conduct Of Fourlog Logistics Training 2018 And Their Application In Military Higher Education”, Hadmérnök XIII, Vol II: 105-116.

Pawelczyk, Marta. 2018. ”Contemporary Challenges In Military Logistics Support”, Security and Defence Quarterly, 20(3): 85-98.

UK Ministry of Defense. 2003. Logistics for Joint Operations, Joint Doctrine Publication 4-00. Actualizat aprilie 2003. http://ids.nic.in/UK%20Doctrine/UK%20(11).pdf.

Wade, Norman M. 2018. JFODS5: The Joint Forces Operations & Doctrine SMART book, 5th Ed., Lakeland: The Lightning Press.

Downloads

Published

2022-04-11

Issue

Section

Articole