JOCURILE ÎN LECȚIILE DE EDUCAȚIE FIZICĂ MILITARĂ
DOI:
https://doi.org/10.12753/2065-8281-20-53Abstract
Relația dintre realitatea socială și formarea de abilități intelectual-educative și motrice la participanții din învățământul militar, și nu numai a lor, a transferului informațional și comportamental dintre cele două medii se bazează pe crearea de conexiuni viabile și pe găsirea de soluții aplicabile dintr-un mediu în altul, pe o ancorare certă a cunoștințelor dobândite pentru lumea reală. Această relație se poate consolida printr-o abordare multidisciplinară, în care fiecare domeniu studiat, fiecare disciplină parcursă în cadrul programului educațional își pot aduce contribuția la întărirea legăturii realitate-instruire. În învățământului militar, această relație capătă valențe și conotații complexe, dacă privim spre finalitatea actului educațional, în care fiecare disciplină parcursă va influența produsul finit. Prezentul articol oferă o altă perspectivă a unui mijloc specific disciplinei educație fizică militară din învățământul militar, a jocurilor în cadrul instruirii din lecțiile de educație fizică.
References
*** FM 7-0: Training the force, Headquarters, Department of the Army, Washington DC, 2002.
Băițan G.F., Admiterea în instituțiile militare de învățământ din Ministerul Apărării Naționale ‒ Probele sportive, Editura Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, 2020.
Băițan G.F., Pregătirea fizică a militarilor din armata României în contextul integrării în NATO, Editura Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, 2019.
Bronikowski M. și colab., Teaching movement play and games – from the cultural, social and sporting perspective, Podręcznik, Poznan, 2012.
Cârstea Gh., Teoria şi metodica educaţiei fizice şi sportului, Editura AN-DA, Bucureşti, 2000.
Ciapa G.C., Orientări și oportunități pentru pregătirea fizică a militarilor, Editura Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, București, 2019.
Ciapa G.C., Pregătirea fizică a militarilor din armata României în conflictele moderne, Editura Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, București, 2018.
Epuran M., Motricitate și psihism în activitățile corporale. Prolegomene la o metateorie a activităților corporale, Editura FEST, București, 2011.
Epuran M., Horghidan V., Psihologia educației fizice, Academia Națională de Educație Fizică și Sport, București, 1994.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2020 Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Articolele publicate sunt supuse legii copyright-ului. Toate drepturile sunt rezervate Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, indiferent dacă se are în vedere întregul material sau o parte a acestuia, în special drepturile privind traducerea, retipărirea, reutilizarea ilustraţiilor, citatele, difuzarea prin mass-media, reproducerea pe microfilme sau orice alt mod şi stocarea în bănci de date. Sunt autorizate orice reproduceri fără perceperea taxelor aferente cu condiţia precizării sursei.