TIPOLOGIA INTERVENŢIEI MILITARE ÎN CADRUL CONFLICTULUI ARMAT
Abstract
Studiul asupra tipologiei intervențiilor militare, continuă să genereze un interes sporit mai ales în condiţiile actuale în care statele se confruntă cu o diversitate crescândă de riscuri şi ameninţări la adresa mediului de securitate intern şi internaţional. Analiza conceptului integrator de conflict armat ca denumire generică atribuită oricărui tip de manifestare a forței armate, reprezintă o constantă a teoreticienilor militari ce își propun o localizare clară a intervenției militare în spațiul confruntărilor armate actuale.References
Ioan Foamete, Mircea Cosma, Intervenţia militară ca tip de conflict armat, în vol. Stabilitate şi securitate regională, Sesiunea de comunicări ştiinţifice cu participare internaţională, Editura Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti- 2009.
Teodor Frunzeti, Rolul intervenliei militare în managementul conflictelor, în Impact strategic, nr.2/2005.
Ion Giurcă, Intervenţia militară ca tip de conflict armat, Editura Academiei de Înalte Studii Militare, Bucureşti 2003.
Richard N, Haass, The Use and Abuse of Military Force, în Brookings Policy Brief, November 1999.
Martin Ortega, Military Intervention and the European Union, Chail/or Paper 45, march 2001.
Lucian Stăncilă, Gheorghe Radu, Omnidirecţionalitate şi ritm pulsatoriu în confruntările armate moderne Editura Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, 2005.
Adrian Stroea, Interveţia militară ca tip preponderent de conflict armat interstate, în Revista Forțe1or Terestre nr.3/2003.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2015 Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Articolele publicate sunt supuse legii copyright-ului. Toate drepturile sunt rezervate Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, indiferent dacă se are în vedere întregul material sau o parte a acestuia, în special drepturile privind traducerea, retipărirea, reutilizarea ilustraţiilor, citatele, difuzarea prin mass-media, reproducerea pe microfilme sau orice alt mod şi stocarea în bănci de date. Sunt autorizate orice reproduceri fără perceperea taxelor aferente cu condiţia precizării sursei.