MOTIVAȚIE, EDUCAȚIE FIZICĂ MILITARĂ ȘI SPORT
Abstract
Activitățile umane, indiferent de natura lor, desfășurate sub spectrul cadrului organizatoric oficial al legităților specifice fiecărui domeniu în parte, au finalități pozitive și devin performante dacă pe timpul desfășurării lor sunt însoțite și implicate substanțial procesele cognitive, afective și volitive, dar și a celor care dau un imbold acestor activități, un impuls intern sau
extern. În multele încercări la care este supus omul de-a lungul vieții, psihicul acestuia poate constitui un atu pentru atingerea și pentru îndeplinirea obiectivelor sau poate fi un real obstacol, de netrecut.
References
Băițan G.F., Teză de doctorat: Pregătirea fizică a militarilor din Armata României în contextul întegrării în NATO, Editura Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, 2017.
Ciapa G.C., Pregătirea fizică a militarilor din Armata României în conflictele moderne, Editura Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, București, 2018.
Deci E.L. & Ryan R.M., Intrinsic motivation and selfdetermination in human behavior, Plenum,New York, 1985.
Epuran M., Motricitate și psihism în activitățile corporale – prolegomene la o metateorie aactivităților corporale, Volumul 1, Editura FEST, București, 2011.
Epuran M., Holdevici I., Psihologie, Editura ANEFS, București, 1993.
Epuran M., Horghidan V., Psihologia educației fizice, Editura ANEFS, București, 1994.
Hidi S., Interest and its contributions as a mental resource for learning, Review of Educational Research, 1990.
Holmes R., Acts of War: The behavior of men in battle, New York, MacMillan & Co, 1985
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2020 Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Articolele publicate sunt supuse legii copyright-ului. Toate drepturile sunt rezervate Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, indiferent dacă se are în vedere întregul material sau o parte a acestuia, în special drepturile privind traducerea, retipărirea, reutilizarea ilustraţiilor, citatele, difuzarea prin mass-media, reproducerea pe microfilme sau orice alt mod şi stocarea în bănci de date. Sunt autorizate orice reproduceri fără perceperea taxelor aferente cu condiţia precizării sursei.