ANALIZA CONSTRÂNGERILOR EXISTENTE ÎN PREZENT ÎN INFRASTRUCTURA FORȚELOR ARMATE
Abstract
Includerea țării noastre în rândul țărilor membre NATO a determinat restructurarea și redimensionarea Armatei României, începând cu eliminarea stagiului militar obligatoriu și cu realizarea unei armate profesioniste, ceea ce a condus la modificarea cerințelor funcționale la care infrastructura din cazărmi trebuie să răspundă pentru buna desfășurare a activităților structurilor dislocate. În acest sens, se impune o nouă abordare conceptuală care să ducă la reconfigurarea sistemică a tuturor elementelor de infrastructură, în scopul asigurării facilităților necesare structurilor militare. Managementul proiectelor în infrastructură ar putea descrie procedurile și mecanismele pentru realizarea unor planuri de către comandanții structurilor militare și pentru evitarea abordării unei planificări ad-hoc sau a fragmentării lucrărilor de infrastructură militară la cazărmile din administrare sau pe care le utilizează.
References
*** Strategia de transformare a Armatei
României, București, 2007.
*** Real Property Master Plannig Technical
Manual, 4th Edition, March 2011.
Bruce Andy & Langdon Ken, Essential
Managers Project Management, Dorling Kindersley
Kindle Edition, New York, 2000.
Frame J.D., Managing Projects in Organizations,
Jossey-Bass, 2003.
Minculete Gheorghe, Abordări moderne ale managementului logistic, Ediția a II-a revăzută și adăugită, Editura Universității Naționale de
Apărare „Carol I”, București, 2015.
Pascu Ștefan, ș.a., Istoria militară a poporului român, Editura Militară, București, 1988.
Romanu Ion, Vasilescu Ion, Managementul investițiilor, Editura Mărgăritar, București,1997.
Col. (r) ing. Târzioru Mircea, col. (r) Pădureanu Simion, Istoria construcțiilor și domeniilor militare, Editura Militară, București, 1995.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2019 Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Articolele publicate sunt supuse legii copyright-ului. Toate drepturile sunt rezervate Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, indiferent dacă se are în vedere întregul material sau o parte a acestuia, în special drepturile privind traducerea, retipărirea, reutilizarea ilustraţiilor, citatele, difuzarea prin mass-media, reproducerea pe microfilme sau orice alt mod şi stocarea în bănci de date. Sunt autorizate orice reproduceri fără perceperea taxelor aferente cu condiţia precizării sursei.