PARTICULARITĂȚI PRIVIND TESTAREA NIVELULUI CAPACITĂȚII MOTRICE A CANDIDAȚILOR RECRUTAȚI PENTRU PROFESIA MILITARĂ ÎN ARMATA ROMÂNIEI

Authors

  • George-Florin BĂIŢAN Academia Tehnică Militară

Abstract

Pentru ca o armată să fie competitivă cu standardele NATO are nevoie de trei lucruri: dotare corespunzătoare (echipament și tehnică), o pregătire militară adecvată şi, nu în ultimul rând, calitatea și numărul personalului. Importanţa acestora pentru a face o armată profesionistă, alături de o atitudine mentală pozitivă, nu poate fi subliniată suficient dacă recrutarea și selectarea persoanelor nu este corespunzătoare și din punct de vedere fizic.

Author Biography

George-Florin BĂIŢAN, Academia Tehnică Militară

Mr. Băiţan George Florin este asistent universitar la Academia Tehnică Militară unde predă, începând cu anul universitar 2007-2008, cursurile de Educaţie fizică militară şi Educaţie fizică şi sport. Este absolvent al Liceului Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung-Moldovenesc, promoţia 1996, şi al Facultăţii Militare de Educaţie Fizică şi Sport „General Virgil I. Bădulescu” din cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport – Bucureşti, promoţia 2000. În anul 2005, când era încadrat ca ofiţer în compartimentul conducere operaţii şi instrucţie, a participat timp de 6 luni cu Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni” la misiunea „Antica Babilonia” din Irak. În anul 2011 finalizează cursurile masterului de Managementul activităţilor de educaţie fizică şi sport din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Ecologice din Bucureşti. A participat la două activităţi de tip Staff Mobility – Training în cadrul programului ERASMUS, la Academia Forţelor Terestre din Wroclaw, Polonia în anul 2014 şi la Universitatea din Amsterdam, Olanda în anul 2015. Începând cu 01.10.2014 este student doctorand la Şcoala doctorală din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, domeniul „Ştiinţe militare”.

References

Cureton K.J. & Warren B.L., Criterion-referenced standard for youth health-related fitness tests, A Tutorial Res. Quart. Exerc. Sport, 1990.

Dragnea A., Antrenamentul sportiv (teorie şi metodică), Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti, 1996.

Zeidner J. & Drucker A.J., Behavioral science in the Army: A corporate history of the Army Research Institute, Army Research Institute, Alexandria, 1989.

*** Normele privind testarea nivelului capacităţii motrice a candidaţilor recrutaţi pentru profesia militară, Statul Major General, 2013.

*** Regulamentul educaţiei fizice militare, Editura Centrului tehnic-editorial al armatei, Bucureşti, 2013.

Published

2017-01-06

Issue

Section

Articole