EXIGENŢE METODOLOGICE PRIVIND PROIECTAREA CURRICULARĂ A PROCESULUI DE FORMARE ŞI DEZVOLTARE PROFESIONALĂ A OFIŢERILOR SPECIALIȘTI ÎN EDUCAȚIE FIZICĂ MILITARĂ
Abstract
Proiectarea curriculară a procesului de formare inițială și continuă a ofițerilor de educație fizică militară este eficientă în măsura în care aceasta acoperă evoluţia în carieră a acestora, asigură specializarea pe funcţiile pe care le vor exercita şi/sau misiunile încredințate şi oferă posibilităţi de diferenţiere în funcţie de potenţe şi necesităţi sociale.References
Bălan Neculai, Reforma învăţământului militar. Premise, condiţionări şi consecinţe, în Buletinul învăţământului militar, anul I, nr. 1, Ministerul Apărării Naţionale, Direcţia Învăţământului Militar, Bucureşti, 1994.
Cristea S., Dicţionar de pedagogie, Editura Litera – Litera International, București-Chișinău, 2000.
Cristea S., Finalităţile educaţiei – un model managerial, în Revista de Pedagogie, nr. 8, 1994.
Iacob D., Competenţă şi schimbare. O perspectivă politico-militară şi educaţională, Editura Academiei de Înalte Studii Militare, Bucureşti, 1996.
Oprean Constantin, Kifor Claudiu Vasile, Managementul calităţii, Editura Universităţii „Lucian Blaga”, Sibiu, 2002.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Articolele publicate sunt supuse legii copyright-ului. Toate drepturile sunt rezervate Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, indiferent dacă se are în vedere întregul material sau o parte a acestuia, în special drepturile privind traducerea, retipărirea, reutilizarea ilustraţiilor, citatele, difuzarea prin mass-media, reproducerea pe microfilme sau orice alt mod şi stocarea în bănci de date. Sunt autorizate orice reproduceri fără perceperea taxelor aferente cu condiţia precizării sursei.