SERVICIILE DE CAMPANIE ÎN OPERAŢIA ISAF
Abstract
Participarea la misiunile din teatrele de operaţii Afganistan/ISAF (cât şi Kosovo/KFOR) reprezintă principalul efort operaţional naţional în ceea ce priveşte angajamentul României în cadrul NATO. Acordarea sprijinului logistic eficient şi eficace contingentelor participante la astfel de misiuni prin adoptarea, uneori, a soluţiilor multinaţionale reprezintă una dintre principalele aspecte pe care planificatorii operaţiilor le au în vedere în procesul de planificare a sprijinului logistic, cu atât mai mult în ceea ce priveşte serviciile de campanie, ele reprezentând, de fapt, o mare parte dintre nevoile primare ale fiecărui militar participant la operaţie.References
SMG/PF-3, Doctrina operaţiilor întrunite în Armata României, Bucureşti, 2013.
Buşoi M., Eficientizarea sprijinului logistic în noua configuraţie a conflictelor militare, fondul de carte al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, 2009.
Zisu A., Serviciile de campanie în operaţiile de stabilitate şi sprijin, fondul de carte al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, 2012.
http://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_69366.htm
www.norway.org.et
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I”
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Articolele publicate sunt supuse legii copyright-ului. Toate drepturile sunt rezervate Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, indiferent dacă se are în vedere întregul material sau o parte a acestuia, în special drepturile privind traducerea, retipărirea, reutilizarea ilustraţiilor, citatele, difuzarea prin mass-media, reproducerea pe microfilme sau orice alt mod şi stocarea în bănci de date. Sunt autorizate orice reproduceri fără perceperea taxelor aferente cu condiţia precizării sursei.