PRINCIPII DE BAZĂ ȘI PARTICULARITĂȚI CONCEPTUALE, PRIVIND ASIGURAREA SPRIJINULUI MEDICAL OPERAȚIONAL

Authors

  • Ionuţ RĂDULESCU Comandamentul Logistic Întrunit

Abstract

Principiile și scopurile sprijinului medical sunt special concepute pentru a permite și facilita o maximă flexibilitate în aplicarea lor. Acestea nu impun sau exclud, în mod explicit, abordările particulare ale națiunilor contributoare la sprijinul medical operațional. Totuși, acestea constituie cadrul incident primordial pe scheletul căruia se bazează politicile de sprijin medical operațional, încurajând astfel cooperarea strânsă între armatele participante, chiar dacă o serie de diferențe specifice de tip doctrinar național, rezidă.

Author Biography

Ionuţ RĂDULESCU, Comandamentul Logistic Întrunit

Născut la data de 16.11.1977, în București, mr. med. Ionuț Rădulescu este absolvent al Institutului Medico-Militar/Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, promoția 2002. Pregătirea academică și-a completat-o prin absolvirea, în anul 2008, a masterului în specializarea „Managementul sistemului de sănătate”, în cadrul Universității Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială. De profesie ofițer-medic, la momentul actual își desfășoară activitatea, în calitate de medic șef, la Comandamentul Logistic Întrunit.

References

Md-2, Doctrina sprijinului medical în operații întrunite/2016;

AJP-4.10, Allied joint doctrine for medical support, Edition B, Version 1/2015;

Logistica grupărilor de forțe la început de secol și mileniu, Gl.bg.drd. Cătălin Zisu, col.dr. Liviu Scrieciu, mr.drd. Bixi-Pompiliu Mocanu, Centrul Tehnic-Editorial al Armatei, București, 2004.

Published

2018-07-04

Issue

Section

Articole