Imagine copertă

ASPECTE OPERAŢIONALE ALE ÎNTREBUINŢĂRII TELEDETECŢIEI ÎN MISIUNI DE SUPRAVEGHERE AERIANĂ

Pătru PÎRJOL

Abstract


Teledetecţia reprezintă un domeniu tehnic tot mai des utilizat pentru studiul caracteristicilor suprafeţei Pământului şi pentru obţinerea de informaţii geospaţiale, de la distanţă, fără contact direct cu obiectele pe care le detectează. Sistemele de senzori utilizate în teledetecţie asigură detectarea, măsurarea şi înregistrarea radiaţiilor electromagnetice emise sau reflectate de corpurile aflate pe suprafaţa scoarţei terestre. Senzorii, pasivi sau activi, sunt dispuşi la altitudine, pe sateliţi, pe baloane, pe avioane, pe sisteme aeriene pilotate de la distanţă sau pe elicoptere pentru obţinerea informaţiilor necesare despre obiectele sau suprafaţa terestră, contribuind la realizarea unei imagini fidele a zonelor supravegheate, cu aplicaţii multiple, militare sau civile.

Text integral:

PDF

Referințe bibliografice


Alberts S. David, Gartska John, Hayes Richard, Signori David, Understanding Information Age Warfare, CCR Publications, august 2001.

*** Dicționar explicativ al limbii române, Editura Univers Enciclopedic, Bucureşti, 1998.

*** JP 2-0, Doctrine for Intelligence Support to Joint Operations, Washington, 2000.

http://www.af.mil/About-Us/Fact-Sheets/Display/Article/104516/rq-4-global-hawk/

www.unibuc.ro/prof/mihai_b_a/docs/res/2011aprteledetectie_id_anul_1_mihai_b.pdf

www.seap.usv.ro/~valeriul/lupu/cap1.pdf
Revista Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” este indexată în baza de date internaţională Central and Eastern European Online Library: http://www.ceeol.com