APLICAŢII ALE PROGRAMĂRII LINIARE

Authors

  • Florentina-Loredana DRAGOMIR Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”
  • Gelu ALEXANDRESCU Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

Abstract

Oricare ar fi domeniul de aplicare, programarea liniară constă în elaborarea şi în rezolvarea unor modele matematice, care exprimă atât aspectul cantitativ, cât şi cel calitativ al problemei. Trebuie menţionat faptul că modelul matematic nu se referă strict la aspectul matematic al problemei, ci mai ales la conţinutul acesteia.

Author Biographies

Florentina-Loredana DRAGOMIR, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”

Născută la 05.06.1973, în Ploieşti, Florentina Loredana Dragomir este absolventă a Facultății de Ştiinţe şi Litere, din cadrul Universităţii Petrol Gaze Ploieşti, promoţia 2001. Deţine titlul de doctor în calculatoare şi tehnologia informaţiei, acordat, în anul 2011, de către Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi. Pregătirea academică şi-a completat-o prin absolvirea mai multor cursuri/studii universitare de masterat, stagii de pregătire. Își desfășoară activitatea, în calitate de lector universitar, la Facultatea de Securitate şi Apărare. l.

Gelu ALEXANDRESCU, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

Născut la data 02.03.1958, localitatea Lugoj, judeţul Timiş, prenumele Gelu, numele ALEXANDRESCU este absolvent al Academiei Tehnice Militare, Facultatea de electronică şi electrotehnică militară, promoţia 1983. Deţine titlul de doctor inginer, acordat în anul 1997 de către Academia Tehnică Militară. Pregătirea academică şi-a completat-o prin absolvirea mai multor cursuri/studii universitare de masterat, stagii de pregătire. De profesie inginer îşi desfăşoară activitatea, în calitate de profesor universitar în Departamentul Sisteme informaţionale militare şi informaţii pentru apărare/Facultatea de securitate şi apărare/Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti. A fost ales şi în funcţia de Director Şcoală doctorală / Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. Are o vastă activitate ştiinţifică (membru în granturi/proiecte prin competiţie, studii de cercetare, cursuri), fiind autor a numeroase cărţi (unic autor sau coautor) apărute în edituri recunoscute şi a mai multor articole şi comunicări ştiinţifice, apărute în publicaţii din ţară sau străinătate.

References

Ilie Gh., Conducerea proceselor economice, Editura AISTEDA, Bucureşti, 2002.

Ilie Gh., Stoian I., Alexandrescu G., Modelarea sistemelor şi proceselor, Editura UNAp „Carol I”, Bucureşti, 2005.

Ionescu Gh., Cazan E., Negruţă A.L., Modelarea şi optimizarea deciziilor manageriale, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1999.

Naianu B.P., Bălăşescu I., Cercetarea operaţională – instrument al managementului, Editura AISTEDA, 2000.

Stoian Ion, Cercetarea operaţională cu aplicaţii în domeniul militar, Editura Academiei de Înalte Studii Militare, Bucureşti, 2000.

Stratulat F., Teoria sistemelor, Analiză asistată de calculator a sistemelor liniare, Editura MatrixRom, Bucureşti, 2000.

Published

2018-01-17

Issue

Section

Articole