SERVICIILE DE CAMPANIE ÎN OPERAŢIA ISAF

Authors

  • Petrică-Crinu ŞINCARI Batalionul 300 Logistic „Sarmis”, București

Abstract

Participarea la misiunile din teatrele de operaţii Afganistan/ISAF (cât şi Kosovo/KFOR) reprezintă principalul efort operaţional naţional în ceea ce priveşte angajamentul României în cadrul NATO. Acordarea sprijinului logistic eficient şi eficace contingentelor participante la astfel de misiuni prin adoptarea, uneori, a soluţiilor multinaţionale reprezintă una dintre principalele aspecte pe care planificatorii operaţiilor le au în vedere în procesul de planificare a sprijinului logistic, cu atât mai mult în ceea ce priveşte serviciile de campanie, ele reprezentând, de fapt, o mare parte dintre nevoile primare ale fiecărui militar participant la operaţie.

Author Biography

Petrică-Crinu ŞINCARI, Batalionul 300 Logistic „Sarmis”, București

Născut la data de 25.07.1989 în localitatea Gura Humorului, judeţul Suceava, cunoscător al limbii engleze de nivel bun (STANAG 2.2.3.2.), de profesie cadru militar, cu domiciliul în localitatea Doroteia, judeţul Suceava. În anul 2008 a absolvit Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, urmat de Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu, în 2011, apoi studiile de masterat la Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu filanizate în anul 2013. Actualmente este doctorand în cadrul Scolii Doctorale din Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, Bucureşti, începand cu anul 2013. În ceea ce priveşte activitatea profesională, este încadrat pe funcţia de Comandant Companie Transport şi Depozitare, la Batalionul 300 Sprijin “Sarmis”, Bucureşti

References

SMG/PF-3, Doctrina operaţiilor întrunite în Armata României, Bucureşti, 2013.

Buşoi M., Eficientizarea sprijinului logistic în noua configuraţie a conflictelor militare, fondul de carte al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, 2009.

Zisu A., Serviciile de campanie în operaţiile de stabilitate şi sprijin, fondul de carte al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Bucureşti, 2012.

http://www.rs.nato.int/

http://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_69366.htm

https://www.rusi.org

www.norway.org.et

Published

2016-03-31

Issue

Section

Articole